Neúspěšný pokus o probuzení Ovečkina má katastrofální následky, kouč již nezastírá, že situace je vážná.

Neúspěšný pokus o probuzení Ovečkina má katastrofální následky, kouč již nezastírá, že situace je vážná.

Alex Ovechkin, hokejová legenda a kapitán Washington Capitals, se v poslední době potýká s horší formou a nižší produktivitou. V minulém ročníku NHL byl desátým nejlepším střelcem se 42 góly a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy překoná rekord Wayna Gretzkyho a stane se nejlepším střelcem v historii ligy.

Nicméně v letošní sezóně se Ovechkin zasekl. Po 25 zápasech má pouze 5 branek, což je pro něj neobvykle nízké číslo. Smlouvu ve Washingtonu má ještě na dvě sezóny a momentálně ztrácí na Gretzkého 67 branek. Tempo, které ukazuje v posledních týdnech, ho k rekordu určitě nedovede.

Ovechkin sám naznačil, že něco není v pořádku již na začátku sezóny, kdy poprvé v kariéře nevystřelil na bránu ve dvou zápasech v řadě. Tento problém se však prohloubil a nový trenér Washingtonu, Spencer Carbery, je znepokojen tím, že Ovechkin ztrácí šance na góly i ve hře.

Carbery se pokusil probudit Ovechkina změnou centra, ale to nepřineslo očekávané výsledky. Ovechkin se vrátil ke svému původnímu centru, ale stále nedokáže skórovat. Je možné, že jde jen o dočasnou krizi, ale také je možné, že se Ovechkin dostává do fáze, kdy jeho věk začíná hrát roli.

Podle bývalého trenéra Bruce Boudreaua je možné, že Ovechkin prostě zestárne a jeho produktivita bude postupně klesat. Nicméně Boudreau stále věří, že Ovechkin najde formu a bude střílet góly jako dříve.

Zatím je tedy situace nejasná. Ovechkin stále patří mezi nejlepší střelce v historii NHL, ale jeho současná forma a produktivita jsou znepokojující. Je otázkou, zda se dokáže vrátit na svou obvyklou úroveň a překonat rekord Wayna Gretzkyho.