Vejmelka a Vladař zastavili přes třicet střel v NHL, ale nedokázali zabránit porážce.

Vejmelka a Vladař zastavili přes třicet střel v NHL, ale nedokázali zabránit porážce.

Včerejší večer byl ve světě NHL plný zajímavých zápasů a dramatických momentů. Jedním z nich bylo utkání mezi týmy Buffalo Sabres a Arizona Coyotes. Brankář Coyotes, Marek Vejmelka, se vrátil na led po zranění a poprvé chytal od 22. listopadu. Bohužel pro něj už ve třetí minutě zápasu ho překonal Kyle Okposo z dorážky a Buffalo šlo do vedení.

Arizona však dokázala vyrovnat v úvodu prostřední třetiny, když se poprvé v NHL trefil Michael Kesselring. Buffalo ale rychle kontrovalo a během deseti minut odskočilo na rozdíl tří gólů. Nejdříve vrátil domácím vedení Eric Robinson z dorážky a poté Peyton Krebs zvýšil střelou z levého kruhu. Čtvrtý gól Buffalo pak padl po odrazu od Vejmelkovy branky po střele Joshe Peterky.

Zápas se ještě zdramatizoval v 53. minutě, když Michael Carcone vstřelil gól v oslabení pro Arizonu. Nicméně Rasmus Dahlin pečetil výhru Buffala brankou do prázdné branky při hře bez brankáře Arizony. Pro Vejmelku to bylo už dlouho očekávané vítězství, kterého se dočkal až po více než měsíci. Coyotes v poslední době upřednostňují brankáře Connora Ingrama, který před utkáním v Buffalu odchytal devět zápasů v řadě.

Dalším zajímavým zápasem bylo utkání mezi Calgary Flames a Colorado Avalanche. Calgary drželo vedení 5:3 až do 52. minuty, kdy se obrat začal. Nejdříve Ross Colton doklepl puk do odkryté branky, poté vyrovnal Mikko Rantanen a obrat završil ze sólového úniku Nathan MacKinnon. Colorado tak zvítězilo 6:5.

Další výsledky zápasů NHL byly následující: New York Islanders porazili Toronto Maple Leafs 4:3 po prodloužení, Dallas Stars zdolali Detroit Red Wings 6:3 a Colorado Avalanche zvítězili nad Calgary Flames 6:5.

Celý večer byl plný vzrušení a dramatických momentů, které jsou pro NHL typické. Fanoušci se mohli těšit na skvělé góly a napínavé zápasy.