Turecký rozhodčí, který byl zmlácen, propuštěn z nemocnice s policií, která se stará o jeho bezpečnost.

Turecký rozhodčí, který byl zmlácen, propuštěn z nemocnice s policií, která se stará o jeho bezpečnost.

V Turecku došlo nedávno k incidentu na fotbalovém zápase, který vyvolal velkou vlnu pobouření. Předseda klubu Ankaragücü, Faruk Koca, napadl po utkání hráče soupeřova týmu Rizespor, Melera. Tento útok měl za následek oteklé oko u Melera, ale jinak se nezranil.

Po incidentu byl Koca zatčen a je momentálně ve vazbě spolu s dalšími dvěma osobami. Turecký fotbalový svaz na tento útok reagoval pozastavením všech fotbalových soutěží a slíbil, že udělá všechno pro to, aby byly vynesené nejtvrdší možné tresty. O dalším postupu federace by měla informovat večer.

Melera byl po útoku převezen do nemocnice Acibadem v Ankaře, kde mu bylo poskytnuto lékařské ošetření. Primář nemocnice Mehmet Yorbulut uvedl, že oteklé oko je jediným zraněním a že menší zlomenina v obličeji se brzy zahojí. Po propuštění z nemocnice se Melera zamířil domů do Izmiru a na cestě měl policejní doprovod.

Tento incident je dalším příkladem násilí na fotbalových zápasech, které se bohužel stává stále častěji. Je důležité, aby byly podniknuty kroky k zajištění bezpečnosti hráčů a fanoušků a aby byly potrestány osoby, které se dopustí takovýchto činů. Doufejme, že turecký fotbalový svaz udělá všechno pro to, aby se takové incidenty již neopakovaly a aby byl fotbalový prostředí bezpečným a příjemným pro všechny zúčastněné.