Rossi přišel o vítězství kvůli zaseknutým pedálům, což ho značně rozzlobilo.

Rossi přišel o vítězství kvůli zaseknutým pedálům, což ho značně rozzlobilo.

V posledním závodě sezóny International GT Challenge se tým WRT potýkal s problémy s pedály ve svém voze BMW M4 GT3. Pedály se zasekly v maximální poloze, což znamenalo delší zastávku v boxech o patnáct sekund. Navíc se problémy s pedály neustále opakovaly, takže jezdci Nick Yelloly a Dries Vanthoor museli přizpůsobit svůj styl jízdy pro zbytek závodu.

Tým Mercedesu-AMG ve složení Maro Engel, Luca Stolz a Mikael Grenier nakonec vyhrál závod. Šéf týmu Vincent Vosse považoval výsledek za úspěch, i když se týmu WRT podařilo doběhnout na druhém místě s ztrátou pouhých 12 sekund na vedoucího jezdce.

Devítinásobný mistr světa silničních motocyklů Valentino Rossi se cítil rozpolcený. Cílem bylo dostat se na stupně vítězů a tým byl velmi silný a rychlý. Měli téměř dokonalý závod, ale nakonec trochu zklamaní, protože cítili chuť vítězství. Týmová práce byla jako vždy velmi dobrá a závodit s Driesem a Nickem si užil. Problémy s pedálovou skříní však způsobily ztrátu rozhodujících sekund v boxech. Rossi si přál, aby souboj o vítězství trval až do posledního kola.

Valentino Rossi skončil v konečném pořadí poháru sportovních vozů International GT Challenge na 13. místě. Bodoval ve třech z pěti závodů sezóny. Letos se šestkrát dostal na stupně vítězů v závodech vozů GT3.

Rossi je spokojený se svým postupným zlepšováním a raduje se z pódiových umístění. Zakončení sezóny pódiem ho těší a má velkou radost z toho, jak se letos zlepšoval.