Kouč Aris chválí Spartu jako vynikající tým před klíčovým zápasem.

Kouč Aris chválí Spartu jako vynikající tým před klíčovým zápasem.

Dánský fotbalový trenér Brian Priske byl oceněn za svou práci před zápasem na tiskové konferenci. Jeho tým, kyperský Aris, se utká s pražskou Spartou ve druhém vzájemném duelu Evropské ligy. Priske vyjádřil velký respekt k soupeři a jeho trenérovi, který podle něj odvádí skvělou práci. Priske si také pochvaloval organizaci a jasný plán týmu Sparty. V prvním vzájemném zápase prohrálo Aris na Letné 2:3.

Sparta bude ve čtvrtek bojovat o postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. K tomu jí stačí vyhrát bez ohledu na výsledek souboje mezi Betisem Sevilla a Glasgow Rangers. Naopak Aris může ve skupině skončit nejlépe třetí, čímž by se přesunul do následující fáze Konferenční ligy. Pro postup musí ale porazit Spartu minimálně o dvě branky.

Trenér Priske vyjádřil naději, že jeho tým bude hrát stejně soustředěně jako v Praze a že fanoušci ho podpoří. Věří, že jejich plán je správný a že na hřišti uvidí zápal a nasazení. Priske také věří, že se proti Spartě může odehrát zázrak, jak už ukázali v předchozích kolech.

Kapitán Arisu, brazilský brankář Vaná Alves, dodal, že i když je rozdíl mezi oběma týmy podle statistik velký, na hřišti bude stát vyrovnaný počet hráčů. I když se to zdá jako nesplnitelná mise, všechno je možné. Domácí prostředí je pro Aris velmi silné a budou se snažit ho využít.

Zápas mezi Spartou a Arisem bude rozhodující pro oba týmy. Sparta bude chtít postoupit do další fáze Evropské ligy, zatímco Aris bude usilovat o přesun do Konferenční ligy. Fanoušci se mohou těšit na napínavé utkání plné nasazení a bojovnosti.