Podnikatel Kania jedná o možném převzetí fotbalového klubu Liberec

Podnikatel Kania jedná o možném převzetí fotbalového klubu Liberec

Kania je spoluzakladatelem JK Education, která se zabývá vzděláváním a provozuje mimo jiné i soukromé školy. Letos skupina změnila název na Consilium. Podle inFotbal.cz chce Kania znovu přivést do Liberce Jana Nezmara, který aktuálně pracuje pro hokejové Bílé tygry. Nezmar byl dlouholetý útočník Slovanu a následně úspěšně působil jako sportovní ředitel v Liberci a pražské Slavii.

Sedmasedmdesátiletý Karl je vlastníkem sklářské firmy Preciosa. Do Slovanu vstoupil v polovině 90. let, kdy klubu pomohl z finančních problémů. Za jeho éry získal Liberec tři mistrovské tituly v letech 2002, 2006 a 2012. Rovněž se několikrát dostal do pohárové Evropy, v roce 2002 došel až do čtvrtfinále Poháru UEFA.

Kania a Karl jsou významnými osobnostmi ve svých oborech. Kania se zaměřuje na vzdělávání a prostřednictvím JK Education poskytuje kvalitní vzdělání pro studenty. Společnost Consilium, dříve známá jako JK Education, se specializuje na inovativní vzdělávací programy a provozuje několik soukromých škol.

Karl je vlastníkem a ředitelem firmy Preciosa, která se zabývá výrobou a prodejem skleněných produktů. Firma je známá po celém světě a její výrobky jsou vysoce kvalitní a ceněné. Karl se také angažuje ve sportu jako majitel fotbalového klubu Slovan Liberec.

Podle informací z inFotbal.cz chce Kania znovu přivést do Liberce Jana Nezmara, který je aktuálně zaměstnán u hokejového týmu Bílí tygři. Nezmar má bohaté zkušenosti s fotbalem, byl dlouholetým hráčem Slovanu Liberec a následně se stal sportovním ředitelem v Liberci a pražské Slavii. Jeho příchod by mohl přinést novou energii a zkušenosti do klubu.

Karl je dlouholetým vlastníkem fotbalového klubu Slovan Liberec. Za jeho éry klub získal tři mistrovské tituly a úspěšně se účastnil pohárových soutěží. V roce 2002 dokonce postoupil až do čtvrtfinále Poháru UEFA, což je historicky nejlepší výsledek klubu. Karl se zasloužil o finanční stabilizaci klubu a jeho rozvoj.

Spolupráce mezi Kaniou a Karlem by mohla přinést nové impulsy do klubu Slovan Liberec. Oba jsou zkušení a úspěšní podnikatelé ve svých oborech a jejich angažmá ve sportu může přinést pozitivní změny. Nezmar by se mohl stát důležitou součástí realizačního týmu a přinést své zkušenosti a know-how do klubu.

Změna názvu skupiny JK Education na Consilium naznačuje, že se společnost zaměřuje na nové strategie a cíle. Je možné, že se chce více zaměřit