Ledecká dosahuje zlepšení v sjezdu ve Val d’Isere, přestože dojela šestnáctá, což je její nejlepší výsledek po zranění.

Ledecká dosahuje zlepšení v sjezdu ve Val d’Isere, přestože dojela šestnáctá, což je její nejlepší výsledek po zranění.

Druhý sjezd sezony ve francouzském středisku byl přerušen po pádu kanadské závodnice Stefanie Fleckensteinové. Závodnice upadla ve vysoké rychlosti krátce před cílem a byla transportována do nemocnice.

Česká závodnice Ester Ledecká vyrazila na trať jako desátá v pořadí. Do cíle dojela provizorně osmá se ztrátou 1,47 sekundy na vítězku Fluryovou. Poté však klesla o dalších osm míst. Od první desítky ji dělilo 44 setin.

Ledecká se ve svém vyjádření pro média svěřila, že trpí nějakou virózou již tři týdny. Užila i antibiotika, ale zatím se její stav nezlepšuje. Pociťuje únavu a svalové bolesti. I přes tyto problémy však byla spokojená se svým výkonem.

Dvojnásobná olympijská vítězka z Pchjongčangu 2018, která vynechala loňskou sezonu kvůli zranění klínové kosti, zaznamenala nejlepší výsledek v této sezoně. Vedle 22. místa ve sjezdu ve Svatém Mořici byla ve stejném středisku 23. v superobřím slalomu.

Stupně vítězů obsadily závodnice, které vystartovaly v úplném úvodu. Vítězství si připsala současná mistryně světa Fluryová, která jela s číslem 6. Na druhé pozici skončila její krajanka Joana Hählenová se ztrátou 22 setin, třetí byla Rakušanka Cornelia Hütterová.

Ester Ledecká se také lehce zlepšila oproti pátečnímu tréninku, kde obsadila sedmnácté místo. I přes své zdravotní problémy se snaží každou jízdou zlepšovat a bojovat. V neděli ji čeká další závod ve Val d’Isere a poté se vrhne na snowboard.

Celkově v průběžném pořadí Světového poháru v sjezdovém lyžování se Ester Ledecká nachází na 20. místě. V celkovém pořadí Světového poháru je na 55. pozici.