Davidové dosáhli nejlepšího výkonu sezony, což přineslo úlevu. I když jsem tomu nevěřila, musím to podotknout.

Davidové dosáhli nejlepšího výkonu sezony, což přineslo úlevu. I když jsem tomu nevěřila, musím to podotknout.

Česká biatlonistka Markéta Davidová se umístila na devátém místě ve stíhacím závodě Světového poháru v Lenzerheide ve Švýcarsku. Po bezchybné střelbě a rychlém běhu si polepšila o devět pozic oproti startu. Vítězkou se stala Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová, která zvítězila o 25,2 sekundy před krajankou Julií Simonovou. Na třetím místě skončila Norka Marit Skoganová.

Naopak Tereza Voborníková nezvládla střelbu a po čtyřech chybách se propadla o jedenáct míst na dvacátou pozici. Za ní skončila Jessica Jislová, poslední česká účastnice Lucie Charvátová byla padesátá.

Davidová za vítězkou Braisazovou-Bouchetovou zaostala o minutu a 36 sekund. I přes to byla s výsledkem spokojená a ráda si polepšila o devět pozic. Uvedla, že udělala pár rozhodnutí, která se vyplatila, a byla ráda, že se jí podařilo správně vyhodnotit situaci. Zajistila si také účast v nedělním závodě s hromadným startem.

Voborníková se naopak zklamala ze své střelby, kde udělala celkem šest chyb. Mrzelo ji, že nepodpořila svůj hezký výkon na trati lepší střelbou. Přesto se cítí dobře a je ráda, že se dostala do závodu s hromadným startem.

Vítězkou stíhacího závodu se stala Justine Braisazová-Bouchetová, která si tak připsala sedmé individuální vítězství v kariéře. Díky rychlému běhu dokázala napravit tři chyby na střelnici. Třetí místo obsadila Marit Skoganová, která se poprvé v kariéře probojovala na stupně vítězů ve Světovém poháru.

Stíhací závod mužů se uskuteční od 25. pozice a českým zástupcem bude Michal Krčmář, který odstartuje ve 14:40.

Celkové pořadí Světového poháru po 7 závodech vedou Norka Tiril Eckhoffová a Francouz Martin Fourcade.