Maděrová dosáhla svého nejlepšího výsledku čtvrtým místem v obřím slalomu.

Maděrová dosáhla svého nejlepšího výsledku čtvrtým místem v obřím slalomu.

Česká reprezentantka ve snowboardingu, Kateřina Maděrová, nedokázala získat medaili na závodech Světového poháru ve snowboardingu v italském Cortině d’Ampezzo. V malém finále prohrála souboj o bronz se Sabine Schöffmannovou z Rakouska.

Maděrová dosud nejlepší umístění v obřím slalomu zaznamenala osmé místo na závodech v kanadském Blue Mountain v lednu tohoto roku. Jejím nejlepším výsledkem v paralelním slalomu je sedmé místo z lednového závodu v bulharském Bansku.

Na závodech v Cortině d’Ampezzo Maděrová začala vítězným soubojem s rakouskou veteránkou Claudií Rieglerovou. Ve čtvrtfinále porazila o osm setin sekundy mistryni světa ve slalomu Julii Zoggovou ze Švýcarska, ale v semifinále nestačila na vítězku Hofmeisterovou.

V malém finále Maděrová nedokázala stáhnout náskok Schöffmannové a poslední branku neprojela správně.

Další čeští reprezentanti, Klára Šonková, Kryštof Minárik a Adam Počinek, vypadli v kvalifikaci. Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se na závodech nezúčastnila, protože momentálně dává přednost závodům lyžařského Světového poháru.

V mužské kategorii zvítězil Rakušan Benjamin Karl, druhý skončil jeho krajan Andreas Prommegger a třetí byl Ital Aaron Fischnaller. V ženské kategorii zvítězila Němka Ramona Theresia Hofmeisterová, druhá byla Italka Nadya Dalmassová a třetí Sabine Schöffmannová z Rakouska.

Po dvou závodech Světového poháru vede v mužské kategorii Benjamin Karl, druhý je Ital Roland Bormolini a třetí Ital Edwin Coratti. V ženské kategorii vede Ramona Theresia Hofmeisterová, druhá je Nadya Dalmassová a třetí Rakouska Daniela Ulbingová. Kateřina Maděrová se momentálně nachází na sedmém místě. Klára Šonková skončila v kvalifikaci na 30. místě.