Ledecká vedla na prvním mezičase, ale minula šestou branku a nedokončila Super G.

Ledecká vedla na prvním mezičase, ale minula šestou branku a nedokončila Super G.

Markéta Vondroušová, která se potýká s nemocí, ve Val d’Isere vyhrála super G v roce 2020. V sobotu tam skončila šestnáctá ve sjezdu, což byl její nejlepší výsledek na lyžích po návratu po loňském zranění. Dnes na tento výkon nenavázala a nezvykle brzy skončila.

Už před ní nástrahy trati v pozdějších pasážích nezvládla řada dalších lyžařek včetně favoritek Mikaeli Shiffrinové a Lary Gutové-Behramiové nebo úřadující mistryně světa Marty Bassinové.

Naopak bez problémů sjela sjezdovku Federica Brignoneová. Třicetiletá Italka nechala o 44 setin za sebou Norku Kajsu Vickhoff Lieovou a dva týdny po výhrách v obou obřích slalomech v kanadském Tremblantu se prosadila i v rychlostní disciplíně. Bylo to její deváté vítězství v super G Světového poháru v kariéře. Úspěch italských barev podtrhla třetím místem Sofia Goggiaová, která na krajanku ztratila 59 setin sekundy.

Lyžařský Světový pohár žen bude pokračovat 21. prosince slalomem v Courchevelu. Vondroušová před začátkem sezony plánovala, že se z Val d’Isere přesune do Davosu na závody v paralelním slalomu na snowboardu. Ty se uskuteční 23. prosince.