Chyběla jí zpáteční letenka z Evropy, nyní se stala deblovou superstar s parťačkou Siniakovou.

Chyběla jí zpáteční letenka z Evropy, nyní se stala deblovou superstar s parťačkou Siniakovou.

Cesta na tenisový trůn nebyla pro australskou tenistku z Rockhamptonu, Hunterovou, vůbec snadná. V roce 2018 musela přestat hrát a udělat si pauzu od vrcholového tenisu. To však znamenalo utratit úspory, které nebyly příliš velké. V singlu se Hunterová dostala nejvýše do druhé stovky světového žebříčku a peníze z úspěchů ve čtyřhře jsou mnohem nižší než z singlu.

„Hodně mi pomáhal můj tehdejší přítel, nyní manžel. V podstatě nás oba živil. Když jsem byla na tom lépe, věděla jsem, že si musím najít práci. Tak jsem si začala přivydělávat jako trenérka tenisu a do toho jsem i studovala,“ uvedla Hunterová pro australský The Courier Mail.

Na přelomu let 2019 a 2020 se jí rameno uzdravilo a mohla se vrátit do hry, ale musela se potýkat s nízkým žebříčkem, kvůli kterému se nedostala hned k žádným velkým výdělkům.

„V deblu i singlu jsem byla mezi první a druhou stovkou, nemohla jsem hrát velké turnaje,“ vysvětlila tenistka.

Hrála tedy turnaje v Austrálii, kvůli kterým nemusela tolik cestovat, ale pokud chtěla obnovit kariéru, musela letět přes oceán. Pak ji ale zase zpomalil covid, který zastavil kolotoč turnajů.

„Stála jsem před vážným rozhodnutím, jestli pokračovat, jestli to nevzdat. V jednu chvíli jsem měla na kontě méně než tisíc dolarů. Věděla jsem, že mám jen na jednosměrnou letenku do Evropy a že na tu zpáteční si musím nějak vydělat,“ vzpomínala na velké riziko.

Rozhodla se to riziko podstoupit a udělala dobře. Ve dvouhře se sice mezi elitu příliš neposunula, ale začalo se jí dařit ve čtyřhře.

Co akce, to skok žebříčkem. Loňské Australian Open hrála jako 53. deblistka světa. Letos vystřelila po boku Belgičanky Elise Mertensové na absolutní vrchol. Zahrály si finále Wimbledonu i semifinále Turnaje mistryň a ovládly dva „tisícovkové“ turnaje.

Nejvýraznější pokrok ale zažil bankovní účet devětadvacetileté tenistky. Letos na prize money vydělala zhruba 1,1 milionu dolarů.

Příští rok vymění Mertensovou za předchozí dlouhodobou světovou jedničku čtyřhry Kateřinu Siniakovou. Papírově by tedy mělo jít o možná nejsilnější tenisový pár planety.

„Snažíme se, aby to přesně zapadlo. I naše programy, protože obě chceme hrát i dvouhru. Je to ale úžasné. Myslím, že chtěla změnu, a já také. Bude to pěkná výzva. Nebudeme ale na sebe