Kouč, který byl přítomen v klubu s hráči, označuje Belmondo za kontroverzní případ a končí u reprezentace.

Kouč, který byl přítomen v klubu s hráči, označuje Belmondo za kontroverzní případ a končí u reprezentace.

Tomáš Neumann, člen výkonného výboru Fotbalové asociace ČR, nedávno vyjádřil svůj názor na kontroverzní událost, která ho provázela. Neumann byl vyfocen v olomouckém podniku s dalšími fotbalisty před zápasem kvalifikace na mistrovství Evropy 2024. Tato návštěva vedla k tomu, že fotbalisté museli opustit tým před duelem s Moldavskem.

Neumann se brání tím, že byl v klubu s dcerou a hráče sám nabádal k odchodu do hotelu. Odmítá tvrzení, že by je doprovázel. Výkonný výbor vyzval Neumanna, aby zvážil důsledky své přítomnosti v olomouckém klubu. Na prosincovém jednání však Neumann uvedl, že nevidí důvod rezignovat na svou funkci ve fotbalové vládě.

Neumann se také vyjádřil k tlaku, který ve fotbale pociťuje. Přiznal, že prostředí je velice těžké a specifické. Původně šel do fotbalu s cílem pomoci a předat své know-how z byznysu, ale zjistil, že prostředí není takové, jaké si představoval.

Neumann byl do výkonného výboru zvolen v červnu 2021 za spolek F-evoluce. Přestože si umí představit, že ve vedení českého fotbalu nebude dlouho působit, konkrétní plány na konec svého angažmá zatím nechce sdělit. Chce se nejprve poradit s lidmi, kteří ho volili.

Celá kauza kolem Neumanna a jeho návštěvy olomouckého podniku představuje kontroverzi ve fotbalovém prostředí. Neumann se brání a tvrdí, že událost neměla žádný vliv na jeho činnost ve fotbalové asociaci. Je otázkou, jak se tato situace dále vyvine a zda bude mít nějaké důsledky pro Neumanna i pro český fotbal.