Kováč vyjádřil zájem o přestup k fotbalistům Pardubic, klub odmítl jeho rezignaci

Kováč vyjádřil zájem o přestup k fotbalistům Pardubic, klub odmítl jeho rezignaci

Pardubice mají nového trenéra. Podle informací z deníku Sportu vedení klubu se rozhodlo, že po podzimu skončí trenér Karel Hampel. Tato volba však nebyla jednoznačná, protože asistent trenéra Pavel Kováč s tímto rozhodnutím nesouhlasil. Celý trenérský tým působí v Pardubicích od loňského roku a v srpnu prodloužil smlouvu do června 2025.

Pro Karla Hampela to bylo druhé angažmá v nejvyšší soutěži. V letech 2020 a 2021 vedl tým Opavy, se kterým však sestoupil. Bývalý reprezentant dovedl Východočechy v minulé sezóně přes baráž k záchraně, ale v aktuální sezóně tým patří až na 13. místo.

Pardubice by se tak staly pátým prvoligovým klubem, který v průběhu ligového ročníku změní trenéra. Na konci podzimní části sezóny skončili v Českých Budějovicích postupně Marek Nikl a Tomáš Zápotočný. V říjnu pak po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka.

Už v září v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek.

Trenérské změny jsou v fotbalu běžnou součástí a často se dějí v průběhu sezóny. Kluby se snaží reagovat na výsledky a výkony týmu a hledají nového trenéra, který by dokázal tým posunout dopředu. Pardubice doufají, že s novým trenérem budou schopny zlepšit své výkony a dosáhnout lepších výsledků.