Absence brankářské hvězdy Courtoise v důsledku vážného zranění ovlivní Euro.

Absence brankářské hvězdy Courtoise v důsledku vážného zranění ovlivní Euro.

Belgický brankář Thibaut Courtois oznámil, že se nezúčastní nadcházejícího fotbalového mistrovství Evropy kvůli zranění. Courtois, který je momentálně hráčem Realu Madrid, se rozhodl soustředit na své uzdravení a návrat do plné formy.

Courtois, který je jedním z nejlepších brankářů světa, utrpěl zranění během tréninku a od té doby se snažil se vrátit co nejdříve. Nicméně, jeho uzdravení trvá déle, než se původně očekávalo, a proto se rozhodl, že není dostatečně připravený na účast na Euru.

„Potřebuji se zcela uzdravit, takže je lepší mít jasno hned,“ řekl Courtois belgické televizní stanici VRT. „Když budu mít štěstí, možná si zachytám nějaký zápas v květnu, ale na turnaj určitě připravený nebudu. Nemůžu jít do branky s tím, že to odchytám na 80 nebo 85 procent, takže je třeba přenechat místo jiným dobrým hráčům,“ prohlásil jednatřicetiletý gólman.

Courtois se také omluvil za své nedávné odchycení ze srazu belgické reprezentace. V červnu minulého roku opustil tým, protože podle svých slov necítil dostatečný respekt. „Byla to chyba. Týmu i fanouškům se za to omlouvám,“ řekl Courtois, který má na kontě 102 reprezentačních startů. „Pořád za národní tým hraju rád. Ale v této sezóně se musím soustředit na Real. Evropský šampionát k úspěšnému návratu nesedí,“ prohlásil bývalý brankář Chelsea a Atlética Madrid.

Belgičané se na Euru utkají ve skupině E se Slovenskem, Rumunskem a týmem z play-off. I bez Courtoise budou patřit mezi favority turnaje díky silnému kádru a výborným výkonům v posledních letech.