Vítkovice triumfovaly v záchranářském souboji, Boleslav utrpěla šestou porážku v řadě

Vítkovice triumfovaly v záchranářském souboji, Boleslav utrpěla šestou porážku v řadě

V nedělním utkání 28. kola hokejové extraligy se střetli týmy HC Vítkovice Ridera a BK Mladá Boleslav. Zápas byl vyrovnaný až do třetí třetiny, kdy se domácí tým dokázal prosadit a získat vítězství 2:0.

První dvě třetiny byly spíše vyčkávací, oba týmy se snažily najít cestu k brance, ale žádný z nich se jim to nepodařilo. Domácí tým byl sice aktivnější, ale žádnou vyloženou šanci si nevypracoval. Hosté měli také několik příležitostí, ale jejich střely skončily na tyči nebo v náručí brankáře.

Ve třetí třetině se hra otevřela a Vítkovice začaly útočit. V 47. minutě se jim podařilo skórovat, když Marek Kalus využil asistence Lukáše Lakatoše a poslal puk za brankáře Mladé Boleslavi. O pět minut později přidal druhý gól Petr Fridrich po přihrávce Raska a Barinky.

Mladá Boleslav se snažila odpovědět, ale nedokázala se prosadit ani při přesilové hře. Jejich výkon byl velmi slabý a diváci na ně reagovali pískotem. V poslední minutě mohl zvýraznit prohru hostů Chlán, ale brankář Růžička jeho sólový pokus zastavil.

Celkově byl zápas vyrovnaný, ale Vítkovice byly v závěrečné třetině lepší a zaslouženě si připsaly vítězství. Brankář Klimeš vychytal pro svůj tým první nulu v sezoně. Mladá Boleslav naopak prohrála již po sobě jdoucí zápasy.

Výsledek utkání:

HC Vítkovice Ridera – BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a asistence:

47. Kalus (Lakatoš)

52. Fridrich (Raskob, Barinka)

Rozhodčí:

Jeřábek, Šír – Lederer, Rožánek

Vyloučení:

Vítkovice: 1

Mladá Boleslav: 1

Diváci:

4293

Sestavy:

Vítkovice: Klimeš – Raskob, Percy, Grman, Mikuš, L. Kovář, Auvitu, R. Jeřábek – Lakatoš, Krieger, Kalus – Vondráček, Barinka, Fridrich – Peterek, Chlán, Roberts Bukarts – Razgals, Claireaux, Dej.

Mladá Boleslav: J. Růžička – F. Pavlík, Pyrochta, Osburn, Gewiese, Bernad, Jánošík, Štibingr – Lantoši, Hradec, Skalický – Krivošík, Järvinen, Gardoš – Malínek, Závora, Rohdin – J. Půček, Zvagulis, Dvořáček.

Trenéři:

Vítkovice: Veber

Mladá Boleslav: Král