Poradil Prokop mladé pilotce Buggyry před Dakarem v dunách.

Poradil Prokop mladé pilotce Buggyry před Dakarem v dunách.

Závodnice týmu Buggyra ZM Racing, Tereza Kolocová, se letos v lednu poprvé zúčastnila slavného závodu Dakar. Své první Dakarské dobrodružství absolvovala ve speciálu kategorie T3, což je malé terénní vozidlo. Během roku se také úspěšně zúčastnila vytrvalostního okruhového šampionátu 24H Series a přešla do vozu RedLined Revo T1+ s cílem bojovat mezi automobilovou elitou.

Při seznamování s novým vozem jí minulý týden pomáhal zkušený jihlavský závodník, který je o 22 let starší než ona. Společně absolvovali simulaci dvou závodních etap v dunách nedaleko hranic se Saúdskou Arábií v rámci přípravy na 46. ročník Rallye Dakar.

Po skončení druhého dne ostrého testu si oba závodníci udělali společnou testovací jízdu. Tereza Kolocová vyjádřila svou vděčnost za pomoc Martina Prokopa: „Opravdu bych chtěla Martinovi poděkovat. Hodně mi pomohl, dal mi velmi užitečné rady. Je to tak zkušený a dobrý jezdec, takže jsem vděčná, že jsem se od něj mohla učit.“

Martin Prokop, který na Dakaru obhajuje výborné šesté místo, také vyjádřil radost nad tím, že si české týmy dokážou takhle pomoci: „Jsem rád, že si české týmy dokážou takhle pomoci a že jsme to dali dohromady, protože testování je samozřejmě nákladné.“

Tereza Kolocová a Martin Prokop tak společně připravují své vozy na náročný závod Rallye Dakar a doufají, že se jim podaří dosáhnout co nejlepších výsledků. Jejich spolupráce ukazuje, že české závodní týmy mají silného ducha týmové spolupráce a jsou schopny se vzájemně podporovat.