Ruská hvězda trpí frustrací, nedala gól ve čtrnácti po sobě jdoucích duelech.

Ruská hvězda trpí frustrací, nedala gól ve čtrnácti po sobě jdoucích duelech.

Alexandr Ovečkin, ruský útočník hrající v NHL za tým Washington Capitals, nedokázal vstřelit branku ve čtrnáctém zápase v řadě. I přesto se jeho tým dokázal prosadit a porazit New York Islanders 3:2 v prodloužení.

Washington se dostal do vedení díky brankám Hendrixe Lapierrea a Joela Edmundsona, na které Islanders odpověděli trefami Hudsona Faschinga a Anderse Leeho. Rozhodující gól v přesilové hře vstřelil Dylan Strome. Tento gól byl ještě prověřován videorozhodčími, zda předcházela gólu hra vysokou holí Toma Wilsona.

Ovečkin, který je druhým nejlepším střelcem v historii NHL, se potýká s dlouhou sérií bez branky. Naposledy skóroval 18. listopadu a od té doby nedokázal proměnit žádnou ze svých 51 střel. Překonal tak svůj osobní rekord, když před sedmi lety nedal gól v deseti zápasech za sebou.

Ovečkin přiznal, že je frustrující nedokázat skórovat, ale věří, že se mu brzy podaří prolomit tuhle sérii. Je si vědom, že i chybná rozhodnutí se dělají a nikdy není jisté, jak to dopadne. Věří však, že se situace brzy obrátí a začne opět pravidelně skórovat.

Washington Capitals mají v této sezóně méně gólů než jakýkoliv jiný tým v NHL, kromě San Jose Sharks. Ovečkinova absence gólů je tak pro tým znát. Přesto se jim daří vyhrávat těsné zápasy, což je podle nich velmi pozitivní.

V dalším zápase NHL porazil tým Winnipeg Jets doma Detroit Red Wings 5:2. Klíčovou roli sehrál Gabriel Vilardi, který zaznamenal jednu branku a dvě asistence. Winnipeg si vypracoval klíčový náskok mezi 28. a 37. minutou, kdy odskočil ze stavu 1:1 na 4:1.

V zápase mezi Los Angeles Kings a Seattle Kraken zvítězilo Seattle 2:1 díky výbornému výkonu brankáře Joeyho Daccorda, který zneškodnil 42 střel. Skóre otevřel Brandon Tanev a na 2:0 zvýšil Jordan Eberle. Kings se sice podařilo snížit v oslabení, ale na více už nedosáhli.

Výsledky zápasů NHL:

Washington Capitals – New York Islanders 3:2 v prodloužení

Winnipeg Jets – Detroit Red Wings 5:2

Los Angeles Kings – Seattle Kraken 1:2

Tabulky NHL:

Východní konference:

Atlantická divize:

1. Boston Bruins

2. Toronto Maple Leafs

3. Florida Panthers

4. Tampa Bay Lightning

5. Detroit Red Wings

6. Montreal Canadiens

7. Buffalo Sabres

8. Ottawa Senators

Metropolitní divize:

1. New York Rangers

2. Philadelphia Flyers

3. New York Islanders

4. Carolina Hurricanes

5. Washington Capitals

6. New Jersey Devils

7. Pittsburgh Penguins

8. Columbus Blue Jackets

Západní konference:

Centrální divize:

1. Winnipeg Jets

2. Colorado Avalanche

3. Dallas Stars

4. Nashville Predators

5. Arizona Coyotes

6. St. Louis Blues

7. Minnesota Wild

8. Chicago Blackhawks

Pacifická div