Hokejový tým Sparta se rozhodl neodehrát páteční zápas s Pardubicemi po nedávné tragédii v Praze.

Hokejový tým Sparta se rozhodl neodehrát páteční zápas s Pardubicemi po nedávné tragédii v Praze.

Vedení hokejové extraligy řeší otázku úpravy zápasového programu nejbližších dní a o případných změnách bude APK LH v návaznosti na výsledky a výstupy aktuálně probíhajícího jednání Vlády ČR informovat. Tuto informaci poskytli představitelé asociace. Zároveň vyjádřili soustrast pozůstalým. „Být vyjádřená soustrast nemůže změnit bolest pozůstalých, projevujeme jim i celé akademické obci nejhlubší účast a zármutek nad dnešními tragickými událostmi,“ doplnila APK LH.

Sparta bez ohledu na to již na svém webu avizovala, že v pátek hrát proti Pardubicím nechce. „Páteční večer ve vyprodané O2 areně měl být oslavou hokeje a zábavou pro tisíce fanoušků. V tento okamžik však naše myšlenky směřují jen k rodinám a blízkým obětí. Nedovedeme si představit, že zatímco rodiče přišli o své děti, prarodiče o své vnuky a vnučky, přátelé o své kamarády, my se radujeme ze vstřelených branek a získaných bodů,“ uvedla Sparta.

Střelec dnes odpoledne zabil v budově školy v centru Prahy 14 lidí, dalších 25 je zraněných. Pachatel je mrtvý. Je to dosud nejtragičtější případ střelby v Česku.

Po tragické události dnes Slavia odložila utkání fotbalové Ligy mistrů se St. Pöltenem a výrazně pozměněno bylo také vyhlášení ankety Sportovec roku.