Česká hvězda líčí příběh o podpoře Kanady před MS, Bonk se rozhodl kvůli synovi a emocionálně reagoval na nominaci.

Česká hvězda líčí příběh o podpoře Kanady před MS, Bonk se rozhodl kvůli synovi a emocionálně reagoval na nominaci.

Radek Bonk, bývalý český hokejista, stále cítí silné pouto ke své rodné zemi. I když se po letech strávených v Kanadě považuje za polovičního Kanaďana, vždycky těžil k Česku. To dokázal i na nedávném Mistrovství světa dvacítek, kde čeští hokejisté postoupili do finále proti domácí Kanadě. Bonk jim fandil a byl zklamán, když prohráli v prodloužení. Pro Čechy by zlato znamenalo větší úspěch než pro Kanadu, která je zvyklá vyhrávat. Bonk však prozradil, že letos to bude jinak.

Na nadcházejícím světovém šampionátu dvacítek v Göteborgu totiž nastoupí Bonkův syn Oliver v dresu Kanady. Radek Bonk bude fandit Kanadě a svému synovi, aby se jim dařilo a přivezli domů zlato. Oliver Bonk je 18letý talent, který je velkou hvězdou z české perspektivy. Byl draftován na 22. místě a momentálně hraje v kanadské juniorce OHL. Má také nováčkovskou smlouvu s Philadelphií v NHL.

Oliver Bonk je však ještě „underage“, což znamená, že je o rok mladší než většina hráčů. Proto nemusí být automaticky nominován do juniorské reprezentace. Nicméně v přípravném kempu se mu podařilo proniknout mezi sedmičku nominovaných beků. Tuto nominaci označil za jedny z nejvíce stresujících momentů ve svém životě. S radostnou novinkou se hned pochlubil rodičům přes videohovor. Jeho otec byl nadšený a dokonce trochu brečel, což je pro něj neobvyklé.

Oliver Bonk se narodil v Ottawě, kde jeho otec vybudoval kariéru. I když má české občanství, začal s ledním hokejem v Kanadě a klíčové mládežnické roky strávil v systému kanadského hokeje. Proto na juniorském MS bude reprezentovat Kanadu a může se potkat s Čechy až v play off, neboť hrají v odlišné základní skupině.

Oliver Bonk je talentovaným obráncem a jeho účast na světovém šampionátu dvacítek je dalším velkým úspěchem v jeho kariéře. Jeho otec Radek Bonk mu věří a doufá, že se mu bude dařit na turnaji. Ačkoli Radek Bonk považuje sebe za polovičního Kanaďana, stále má slabost pro Česko a fandí českým hokejistům.