Největší souboj sezony v NHL: Hráč se rozhodl pomstít až poté, co ruský hráč konečně shodil rukavice.

Největší souboj sezony v NHL: Hráč se rozhodl pomstít až poté, co ruský hráč konečně shodil rukavice.

V nedávném utkání mezi týmy Tampa Bay Lightning a Vegas Golden Knights došlo k zajímavému incidentu ve 13. minutě zápasu. Při stavu 2:1 pro hostující tým Vegas srazil Ivan Barbašev z Tampy v rohu kluziště útočníka Lightning Anthonyho Cirelliho.

Na Barbaševa okamžitě zaútočil hvězdný hráč Steven Stamkos, který se postavil do role mstitelé. Avšak místo něj se do rvačky zapojil Brandon Hagel. Nejprve shodil rukavice a chytil Barbaševa za dres, ale gentlemanství ho přimělo počkat, až se soupeř zbaví svých rukavic.

Teprve poté, co se to podařilo osmadvacetiletému Barbaševovi, začaly padat tvrdé rány. Oba hráči se však nedokázali dostat na led, protože je rozhodčí oddělili ještě předtím, než by někdo získal jasnou převahu.

Fanoušci samozřejmě nejvíce ocenili Hagela za jeho statečnost. Oba hráči obdrželi trest na pět minut, přičemž útočník z Tampy dostal ještě dvě minuty navíc. Přesto mohli oba hráči zápas dohrát.

Tento incident však nakopnul domácí tým, který v závěru třetiny vstřelil tři góly a otočil stav na 4:2 ve prospěch Vegas. Nakonec se Tampa Bay Lightning radovala z vítězství 5:4.

Agentura AP označila souboj Hagela s Barbaševem za kandidáta na bitku roku. O titul se však může ucházet také český útočník Jakub Lauko, který se v tomto týdnu statečně rval při utkání s Minnesotou.