Obránce Port se zranil a Kulich se připojil k juniorskému týmu před MS

Obránce Port se zranil a Kulich se připojil k juniorskému týmu před MS

Český hokejový talent Vojtěch Kulich se vrátil mezi kluky v národním týmu a je nadšený z tréninků a nadcházejícího mistrovství světa. Devatenáctiletý útočník, který letos debutoval v NHL za tým Buffalo Sabres, se těší, že bude moci reprezentovat Českou republiku na mezinárodní scéně.

Kulich v této sezóně působil v nižší soutěži AHL za tým Rochester Americans, kde je nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem týmu. S 16 góly je také nejlepším střelcem celé soutěže. Jeho skvělé výkony mu vynesly pozvánku do národního týmu.

Rodák z Kadan by se měl připojit k týmu v sobotu, spolu s ním se k národnímu týmu přidá také Matěj Prčík, který nahradil zraněného Jana Porta. Osmnáctiletý obránce, který hraje v kanadské juniorské soutěži WHL za tým Edmonton Oil Kings, si při přípravném zápase proti Finsku poranil levou ruku.

Trenér Patrik Augusta komentoval situaci s Portem jako smůlu, ale zranění jsou v hokeji běžné. Tým musel rychle reagovat a povolal Prčíka z Vítkovic.

Juniorské mistrovství světa začne 26. prosince, kdy se český tým utká se Slovenskem. V základní skupině B se ještě utká s Norskem, USA a Švýcarskem. Čeští fanoušci doufají, že Kulich a Prčík přispějí k úspěchu týmu na turnaji.