Druhé utkání mezi Laukem a Minnesotou: Český útočník opět exceloval a získal uznání.

Druhé utkání mezi Laukem a Minnesotou: Český útočník opět exceloval a získal uznání.

Hokejový článek: Pastrňák otevřel skóre ve třetí minutě v přesilové hře

David Pastrňák, český hokejový útočník hrající za tým Boston Bruins, se opět předvedl ve své oblíbené roli střelce. Ve svém stanovišti v levém kruhu vypálil bez přípravy přesně ke vzdálenější tyči a v osmé sezoně za sebou překonal hranici dvaceti gólů. V tabulce střelců aktuálního ročníku NHL se momentálně nachází na čtvrtém místě.

Po následném vhazování po trefě Pastrňáka došlo k potyčce mezi hráči Bostonu a Minnesoty. Jakub Lauko a Brandon Duhaime si během půlminutové rvačky rozdali několik ran, než je rozhodčí rozdělili.

Minnesota dokázala otočit zápas ve druhé třetině díky gólům Joela Erikssona Eka a Kirilla Kaprizova. Ve 44. minutě zvýšil Marcus Foligno na 3:1 pro Minnesotu. Morgan Geekie sice ještě zdramatizoval zápas snížením na 3:2, ale Boston prohrál počtvrté za sebou.

Další čeští hráči ve službách týmu San Jose Sharks se také předvedli. Ve Vancouveru při porážce 4:7 bodovali všichni tři. Tomáš Hertl skóroval, Filip Zadina přihrál na dvě branky a Jan Rutta asistoval u jedné trefy.

San Jose prohrávalo v sedmé minutě po gólech Andreje Kuzmenka 0:2, ale do kabin šlo po úvodní třetině za nerozhodného stavu. Gól na 2:2 zařídili čeští hráči. Po přihrávce Zadiny se zmocnil volného puku Hertl a vyrovnal z bekhendu.

Vancouver odskočil ve druhé třetině na 4:2 a 5:3. San Jose v 54. minutě snížilo po další české akci. Hertl vyhrál v útočném pásmu vhazování na Ruttu, který zavezl puk podél levého mantinelu a přihrál jej před branku Zadinovi. Český útočník ještě neskóroval, ale z dorážky jeho střely se prosadil Jacob MacDonald. Vzápětí ale domácí uklidnil Pius Suter a při hře bez brankáře zpečetil výhru Quinn Hughes. V dresu vítězů Filip Hronek tentokrát nezaznamenal žádný bod.

V dalších zápasech NHL se odehrály tyto výsledky: Florida – Vegas 4:2, Nashville – Dallas 2:3, Ottawa – Pittsburgh 5:4 v prodloužení, New Jersey – Detroit 3:2, Washington – Tampa Bay 1:2 po samostatných nájezdech, Carolina – NY Islanders 4:5, NY Rangers – Buffalo 4:3 v prodloužení, St. Louis – Chicago 7:5, Anaheim – Seattle 2:3, Colorado – Arizona 4:1, Columbus – Toronto 1:4, Los Angeles – Calgary 5:3.

Tabulka východní konference:

Atlantická divize:

1. Boston 44 bodů

2. Toronto 40 bodů

3. Florida 40 bodů

4. Tampa Bay 39 bodů

5. Detroit 36