Ratcliffe investoval 35 miliard korun do čtvrtiny Manchesteru United

Ratcliffe investoval 35 miliard korun do čtvrtiny Manchesteru United

Manchester United informoval na svém webu o transakci, která se uskutečnila na Štědrý den. Tato transakce přichází více než rok poté, co majitelé klubu – americká rodina Glazerů – oznámili, že uvažují o prodeji klubu nebo jeho části či vstupu nového investora. Glazerovi získali United v roce 2005 za 790 milionů liber.

Novým investorem se stal sedmdesátiletý Jim Ratcliffe, zakladatel chemické společnosti Ineos. Ratcliffe se zavázal investovat 236 milionů liber (6,7 miliardy korun) do ikonického klubového stadionu Old Trafford.

Tato transakce je velkým krokem pro Manchester United, který je jedním z největších a nejúspěšnějších fotbalových klubů na světě. Investice od Ratcliffea umožní klubu modernizovat a zlepšit své stadionové zařízení, což přinese výhody jak pro samotný klub, tak i pro fanoušky.

Old Trafford je známý jako jedno z nejprestižnějších fotbalových stadiónů na světě a je domovem Manchesteru United od roku 1910. Stadion má kapacitu přes 74 000 diváků a je vyhlášený svou atmosférou a historií. Investice od Ratcliffea umožní klubu modernizovat a zlepšit stadion, což zvýší komfort pro fanoušky a poskytne moderní vybavení pro hráče.

Manchester United je jedním z nejúspěšnějších klubů v historii anglického fotbalu. Vyhrál 20 ligových titulů, 12 FA Cupů, 5 Ligových pohárů a 3 Ligy mistrů UEFA. Klub má také velkou fanouškovskou základnu po celém světě a je jedním z nejbohatších fotbalových klubů na světě.

Investice od Ratcliffea do stadionu Old Trafford je důležitým krokem pro budoucnost Manchesteru United. Tato investice umožní klubu udržet si svou konkurenceschopnost a zlepšit své zařízení pro hráče i fanoušky. Doufejme, že tato transakce přinese klubu další úspěchy a radost fanouškům po celém světě.