Česko se stává překvapivým hráčem v zahraničí, Kulich není jediný, kdo má být ohromen

Česko se stává překvapivým hráčem v zahraničí, Kulich není jediný, kdo má být ohromen

Česká hokejová reprezentace do 20 let se připravuje na nadcházející Mistrovství světa, které se bude konat ve Švédsku. I přes několik neúspěšných přípravných zápasů, odborníci věří, že čeští junioři mají potenciál uspět na turnaji.

Kurzy sázkových kanceláří stále favorizují Kanadu, Spojené státy, Švédsko a Finsko. Česká republika se nachází v kurzu dvacet ku jedné na zlato. I když Češi nejsou považováni za hlavní favority, odborníci si všímají jejich schopnosti produkovat kvalitní mladé hráče.

Na turnaji chybí několik talentovaných hráčů, kteří již hrají v NHL. Například Connor Bedard z Kanady, Adam Fantilli z Kanady, Logan Cooley ze Spojených států, Leo Carlsson ze Švédska a Juraj Slafkovský ze Slovenska. Čeští hráči se na turnaj dostavili včetně Jiřího Kulicha, který je momentálně na farmě Buffala v Rochesteru a má za sebou úspěšné vystoupení v AHL.

Čeští trenéři mají k dispozici také další talentované hráče, jako je Jakub Dvořák a Michael Hrabal. Hrabal je považován za jednoho z nejlepších brankářů turnaje a jeho úspěch bude klíčový pro český tým.

Podle odborníků si medaile na turnaji rozdělí Američané, Švédové a Kanaďané. Češi jsou však považováni za temného koně turnaje a mohou bojovat minimálně o bronzovou medaili.

Mistrovství světa do 20 let začíná 26. prosince ve švédském Göteborgu. Čeští junioři se poprvé utkají s týmem Slovenska a následně se utkají s Norskem, Spojenými státy a Švýcarskem ve skupinové fázi.