Češi získají deset medailí v Paříži po rekordních žních, předpovídá Gracenote.

Češi získají deset medailí v Paříži po rekordních žních, předpovídá Gracenote.

Česká vodní slalomářská hvězda Jiří Prskavec, rychlostní kanoista Martin Fuksa a ženský tenisový deblový tým patří podle analytické společnosti Gracenote mezi největší favority na zisk zlatých medailí na letošních olympijských hrách v Tokiu. Prskavec, který je aktuálním mistrem světa, se pochlubil skvělými výkony v poslední době a je považován za jednoho z nejlepších slalomářů současnosti. Fuksa, který je také mistrem světa, se těší velkému respektu ve světě rychlostního kanoistiky. Ženský tenisový deblový tým, ve složení Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, je také velmi úspěšný a má za sebou několik vítězství na grandslamových turnajích.

Dalšími českými sportovci, kteří mají podle Gracenote šanci na zisk medailí, jsou oštěpař Jakub Vadlejch s lukostřelkyní Marií Horáčkovou, veslaři Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek, střelec Petr Nymburský, zápasník Artur Omarov a plážoví volejbalisté Ondřej Perusic a David Schweiner.

Na předchozích olympijských hrách v Riu de Janeiru v roce 2016 získala česká výprava rekordních 11 medailí a umístila se na 18. místě mezi všemi národy. Nejcennější medaile si tehdy odvezli judista Lukáš Krpálek a tenisový pár Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková.

Podle Gracenote se nejúspěšnějšími zeměmi na letošních olympijských hrách stanou Spojené státy americké s 126 medailemi, včetně 37 zlatých, a Velká Británie s 65 medailemi, z toho 17 zlatých. Francie bude podle Gracenote pátá se 54 medailemi, ale co se týče počtu zlatých medailí, bude třetí s 27 zlatými medailemi.