Tenisový talent roku hledá posilovnu a proteiny pro zesílení – Česká Wozniacká.

Tenisový talent roku hledá posilovnu a proteiny pro zesílení – Česká Wozniacká.

Laura Samsonová, mladá česká tenistka, nedávno převzala ocenění pro největší český tenisový talent mezi dívkami na galavečeru OKsystem Zlatý kanár 2023. Tato sezona byla pro ni sen, když se stala juniorskou wimbledonskou šampionkou ve čtyřhře a dostala se do semifinále dvouhry na US Open. Nyní se chystá na přechod na dospělé turnaje, který bude náročný, ale je připravená tvrdě bojovat o své místo na slunci.

Laura Samsonová se snaží zůstat pokorná a nohama na zemi. Přiznala, že přechod na dospělé turnaje bude těžký, protože konkurence je obrovská a soupeřky jsou velmi silné. Musí se posílit a zlepšit, aby jim vůbec nějak stačila. Tráví hodně času v posilovně a upravuje stravu, aby získala potřebné síly.

O svých slabých stránkách nechtěla mluvit, ale její trenér Daniel Filj uvedl, že jsou to informace, které neprozrazují. Naopak Laura Samsonová zdůraznila svou bojovnost jako jednu ze svých nejsilnějších zbraní. Nikdy se nevzdává a snaží se o každý míč bojovat.

Její servis je také předmětem diskuzí, protože je velmi rychlý a dosahuje rychlosti až 170 kilometrů za hodinu. Laura Samsonová však tvrdí, že to není její nejsilnější stránka. Snaží se vylepšit svůj forhend a hodně na něm pracuje.

Z hráček současnosti je pro ni inspirací světová jednička Iga Świątek z Polska, ale od dětství vzhlíží ke své krajance Petře Kvitové. Obdivuje její bojovnost a snaží se jí napodobovat. Také Caroline Wozniacká ji inspirovala svým herním stylem.

Laura Samsonová se zúčastní juniorského grandslamu v Melbourne, kde by se mohla setkat s Caroline Wozniackou, která dostala divokou kartu od pořadatelů Australian Open. Samsonová se chce zúčastnit co nejvíce turnajů a co nejdéle se na nich udržet. Juniory bude hrát pouze na grandslamech a nebude se tolik soustředit na žebříček.

Její hvězdný potenciál si před dvěma lety všimla oděvní firma Nike a uzavřela s ní smlouvu. Laura Samsonová vyhrála několik turnajů ve Francii a zaujala svým talentem a marketingovým potenciálem. Stala se tváří Nike.