Junioři obnovili svou pověst poškozenou předchozími výkony. Kulich zahájil skórování, následovala intenzivní střelecká palba.

Junioři obnovili svou pověst poškozenou předchozími výkony. Kulich zahájil skórování, následovala intenzivní střelecká palba.

Česká reprezentace do 20 let se úspěšně postavila Norům a zvítězila vysoko 8:1. Svěřenci kouče Patrika Augusty začali zápas skvěle a díky brankám Kulichových tref vedli po první třetině 2:0. I ve druhé části si udrželi vedení, i když se Severané dokázali snížit. Nicméně další branky přidali Češi, a to díky gólům Čecha a Šalého, který se dvakrát prosadil ještě před druhou přestávkou. Ve třetím dějství se mezi střelce zapsal ještě Matyáš Šapovaliv a hattrick dovršili Šalé a krátce po něm i Kulich.

Český tým se tak dostal na první místo v tabulce základní skupiny B. Dalším soupeřem našich mladíků bude v pátek mužstvo USA. Zápas začne v 17 hodin.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Goteborgu pokračuje i dalšími zápasy. Ve skupině A se střetli Finsko a Německo, přičemž Němci zvítězili 4:3. Ve skupině B se pak utkali Slovensko a Švýcarsko, kde Slováci vyhráli 3:0.

Aktualizace:

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Goteborgu pokračuje dalšími zápasy. Ve skupině A se střetli Finsko a Německo, přičemž Němci zvítězili 4:3. Ve skupině B se pak utkali Slovensko a Švýcarsko, kde Slováci vyhráli 3:0.