Basketbalista Gordonův pes napadl během vánočních svátků v NBA.

Basketbalista Gordonův pes napadl během vánočních svátků v NBA.

Basketbalista Aaron Gordon utrpěl nedávno zranění, které ho vyřadilo z týmu na určitou dobu. Klub, ve kterém působí, incident nekomentoval a pouze uvedl, že je hráč v dobrém stavu a k týmu se připojí až po neupřesněné době potřebné k zotavení.

Trenér Michael Malone vyjádřil své stanovisko k situaci po dnešním tréninku. Uvedl, že to musel být pro Gordona velmi traumatický zážitek a že mu poskytne tolik času na zotavení, kolik potřebuje. Podle něj není snadné se z takového zážitku zotavit, a to jak fyzicky, tak psychicky.

Gordon je v této sezóně průměrně produktivní s 13,6 body a 6,9 doskoky na zápas. V nedělním utkání proti týmu Golden State přispěl k domácí výhře 120:114 double doublem, tedy dvouciferným počtem bodů i doskoků. Momentálně se jeho tým nachází na druhém místě v Západní konferenci a ve čtvrtek ho čeká další domácí zápas s týmem Memphis.

Zranění sportovců jsou vždy nevyhnutelnou součástí jejich kariéry. Je důležité, aby klub a trenéři poskytovali hráčům dostatek času a podpory k jejich zotavení. Psychická stránka zranění je často opomíjena, ale je stejně důležitá jako ta fyzická. Doufejme, že Aaron Gordon se brzy vrátí do formy a bude moci opět plně přispívat svému týmu.