Boleslav dosáhla druhé výhry v řadě v extralize po porážce Energie

Boleslav dosáhla druhé výhry v řadě v extralize po porážce Energie

Hokejový zápas mezi BK Mladá Boleslav a HC Energie Karlovy Vary skončil vítězstvím domácího týmu 4:1. Mladá Boleslav se tak radovala ze své druhé výhry z posledních pěti zápasů. Hlavními hvězdami utkání byli Tomáš Fořt, který vstřelil dva góly, a Róbert Lantoši a Matti Järvinen, kteří naopak přispěli třemi asistencemi.

První velkou šanci zápasu měl Tomáš Fořt, ale nedokázal prostřelit karlovarského brankáře. Domácí se radovali až v 10. minutě, kdy se dostal k zakončení z pravé strany z úhlu Gewiese a prostřelil brankáře Karlových Varů. Ve 13. minutě mohl odpovědět Rachůnek, ale trefil jen horní tyč.

Při Kružíkově vyloučení se opět radovali domácí, protože střelu Lantošiho od modré čáry usměrnil za brankáře Fořt. Blízko snížení byl Kangasniemi, ale Růžička zasáhl. Mladá Boleslav potvrdila svou převahu 113 sekund před koncem první třetiny, když Lantoši předložil puk mezi kruhy Bernadovi, který zamířil do levého horního rohu branky Karlových Varů.

Druhá třetina přinesla méně vzruchu. Domácí si hlídali náskok a když se dostali k ohrožení karlovarské branky, brankář Frodl úspěšně zasáhl. V 33. minutě se Energie dočkala branky, když Jiskra dotlačil puk za Růžičkovu záda. Mladá Boleslav se poté ubránila při svém prvním oslabení při Pavlíkově trestu. Šanci při něm nevyužil Hladonik, který ztroskotal na mladoboleslavském brankáři.

Mladoboleslavští si při útoku na druhý úspěch po předchozí sérii šesti porážek hlídali náskok i v závěrečném dějství. Mohli ho pojistit při Kofferově vyloučení, ale Frodl odolal. V 54. minutě ale domácí skórovali během Grígerova trestu. Po střele Lantošiho od modré čáry se puk odrazil od Fořtovy brusle do karlovarské branky.

Celkově se jednalo o 31. kolo hokejové extraligy. Branky a asistence zaznamenali Gewiese, Fořt, Bernad a opět Fořt z Mladé Boleslavi a Jiskra z Karlových Varů. Rozhodčími zápasu byli T. Veselý, Šindel, Hynek a Špůr. Vyloučení bylo 1:3 ve prospěch domácích a využití přesilovek 2:0 také ve prospěch domácího týmu. Zápas sledovalo 3014 diváků.

Sestavy týmů byly následující:

Mladá Boleslav: J. Růžička – F. Pavlík, Pyrochta, Osburn, Gewiese, Bernad, Jánošík – Lantoši, Järvinen, Kr