Nadal se vrací ze 672. místa: Jeho přítomnost je pro něj vítězstvím, prohlásil.

Nadal se vrací ze 672. místa: Jeho přítomnost je pro něj vítězstvím, prohlásil.

Sedmatřicetiletý vítěz 22 grandslamů, Rafael Nadal, se po čtvrtém tréninku v Brisbane vyjádřil k svému návratu na kurty. Nadal má v plánu startovat na Australian Open, které začne 14. ledna v Melbourne.

Nadal prohlásil, že už to, že je zpět na kurtech, je pro něj vítězstvím. Cítí se dobře a nemůže si stěžovat. Dokonce dneska řekl, že se cítí lépe, než by před měsícem čekal. Přesto dodal, že nemůže myslet na to, že bude vyhrávat turnaje. I když si pochvaloval, že v posledních dvou měsících trénoval ve velmi dobré intenzitě.

Nadal kvůli zdravotním problémům nehrál od letošního Australian Open a v červnu podstoupil operaci kyčle. V žebříčku klesl na 672. místo a pravděpodobně ho čeká poslední sezona. Nicméně Nadal tvrdí, že se těší na návrat a po roce mimo kurty nemůže čekat zázraky. Musí přijmout skutečnost, že to nebude úplně perfektní.

Soupeři včetně Novaka Djokoviče se však nehodlají nechat uspat Nadalovými slovy. Jsou na pozoru a očekávají, že se španělský tenista vrátí ve špičkové formě.