Mrázek zaznamenal třicet zákroků a pomohl Chicagu získat bod

Mrázek zaznamenal třicet zákroků a pomohl Chicagu získat bod

V pátečním programu NHL se odehrálo devět zápasů a žádný český hráč se neprosadil bodově. Nejzajímavějším utkáním bylo střetnutí mezi týmy Chicago Blackhawks a Dallas Stars, které skončilo v prodloužení vítězstvím Dallasu 5:4.

Chicago vedlo v jedenácté minutě zápasu 2:0, ale na začátku třetí třetiny se situace obrátila a Dallas prohrávalo 2:4. Obrat začal Joel Hanley, který zakončil pěknou souhru střelou do prázdné branky.

Dallas otočil skóre během dvaceti sekund v polovině utkání. Vyrovnal Joe Pavelski, který clonil před brankou a od něj se puk odrazil za brankáře Mrázka. Vzápětí završil rychlý protiútok domácích Roope Hintz střelou do odkryté branky.

Na 4:2 zvýšil ve 43. minutě Jamie Benn, který po průniku a přihrávce Wyatta Johnstona pohodlně doklepl puk do prázdné branky. Třetí třetina ale patřila Chicagu, které přestřílelo domácí tým 14:4.

Prodloužení si vynutili brankami Jason Dickinson a Tyler Johnson, který v zápase skóroval dvakrát. Utkání rozhodl osm sekund před koncem Hintz, který na hranici brankoviště usměrnil puk do sítě a zkompletoval hattrick.

V ostatních zápasech NHL zvítězily týmy New Jersey Devils nad Ottawa Senators 6:2, Detroit Red Wings nad Nashville Predators 5:4 v prodloužení, Florida Panthers nad New York Rangers 4:3, Columbus Blue Jackets nad Toronto Maple Leafs 6:5 v prodloužení, Colorado Avalanche nad St. Louis Blues 2:1, New York Islanders nad Washington Capitals 5:1, Seattle Kraken nad Philadelphia Flyers 2:1 v prodloužení a Arizona Coyotes nad Anaheim Ducks 2:0.