Naděje pozemní hokejistky Semrádové na vyhnutí se indické nemocnici

Naděje pozemní hokejistky Semrádové na vyhnutí se indické nemocnici

Česká reprezentantka v pozemním hokeji, dvacetiletá hráčka Tereza Semrádová, se připravuje na olympijskou kvalifikaci v Indii. I přes individuální studijní plán musí dodržovat pevně daný rozvrh na univerzitě a splnit všechny povinnosti jako ostatní studenti. Semrádová si vše pečlivě naplánovala, aby stíhala jak hokej, tak i studium a také cestu do Indie.

V lednu se český národní tým pozemních hokejistek pokusí o postup do Paříže 2024 v olympijské kvalifikaci v indickém Ranchi. Český tým narazí na Německo, Japonsko a Chile. Semrádová si uvědomuje, že cesta do Indie bude plná výzev a obětí. Musí se přizpůsobit novému časovému pásmu a zvládnout i další aspekty, jako je strava a hygiena.

Tým se podrobně připravuje na turnaj a trenér Gareth Grundie studuje jednotlivé hráčky soupeřů, aby byl připraven na všechny situace. Semrádová si uvědomuje, že se budou utkávat s týmy, proti kterým dosud nikdy nehrály, protože Česká republika nastupuje v divizi B mistrovství Evropy. I přes složitou misi se Semrádová těší na turnaj a věří, že tým dá do toho všechno.

Příprava na turnaj byla velmi náročná, zahrnovala i zápasy proti silným soupeřům jako jsou mistryně světa do 21 let a mužský tým. Semrádová se soustředila na fyzickou přípravu, která je největším rozdílem mezi divizí B a A mistrovství Evropy. Finanční omezení a nedostatek času kvůli studiu a práci byly další výzvou pro hráčky, které jsou amatérky.

Semrádová se necítí jako nováček v národním týmu, protože nastupuje už od sedmnácti let. I přes svůj věk je jednou z nejzkušenějších hráček v týmu. V českém týmu není tak velký rozdíl mezi malými a vysokými hráčkami, ale nejlepší hokejistky světa jsou většinou vysoké a mají výhodu v běhu a síle.

Semrádová studuje druhý ročník 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Studium medicíny ji baví a cítí se blízká lidskému tělu díky svému sportu. Praxe v nemocnici ji naplňuje a ráda by pozitivně ovlivňovala životy pacientů.

Příprava na olympijskou kvalifikaci si vyžádala mnoho úsilí a Semrádová neměla čas na lyžování, cyklistiku ani sledování seriálů. Doufá, že se vyhne nemocem během turnaje v Indii a těší se na olympijské hry v Paříži 2024.