Brenda Fruhvirtová dosáhla prvního vítězství na WTA v Aucklandu, Martincová byla vyřazena

Brenda Fruhvirtová dosáhla prvního vítězství na WTA v Aucklandu, Martincová byla vyřazena

Šestnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová nedávno zaznamenala svůj první velký úspěch na profesionálním tenisovém okruhu. Fruhvirtová, která se stejně jako Tereza Martincová probojovala z kvalifikace do hlavní soutěže, porazila ve svém sedmém pokusu hráči z nejlepší stovky světového žebříčku.

Jejím soupeřem byla Blinkovová, hráčka, která se nacházela na 48. místě světového žebříčku. Pro Fruhvirtovou to byla první výhra nad hráčkou z nejlepší stovky. Její výkonnost vzbudila pozornost a ukázala, že je schopna konkurovat i zkušenějším soupeřkám.

Další výzvou pro Fruhvirtovou bude třetí hráčka světa, Cori Gauffová. Devatenáctiletá Američanka obhajuje loňský titul v Aucklandu a je jednou z nejvýznamnějších mladých talentů v tenisovém světě. Pro Fruhvirtovou to bude další výzva a příležitost ukázat své schopnosti proti jedné z nejlepších hráček současnosti.

Naopak Tereza Martincová se ve svém zápase proti Gračovové neprosadila. Sice vyhrála první sadu v tie-breaku, ale ve druhé sadě neudržela vedení a neproměnila dva mečboly. Ve třetí sadě měla navrch její soupeřka a Martincová nedokázala odvrátit ani sedm mečbolů. Její výkon byl přesto solidní, ale na výsledku se jí neodrazilo.

Obě tyto české tenistky ukazují, že mají potenciál a schopnosti uspět na profesionálním tenisovém okruhu. Jejich výkon v Aucklandu je důkazem toho, že jsou schopny konkurovat i hráčům z nejlepších stovky světového žebříčku. Jejich další vystoupení bude sledováno s velkým zájmem a očekáváním.