Trest za drsný faul: Sparťan přijde o část platu a bude vynechávat pět zápasů v extralize.

Trest za drsný faul: Sparťan přijde o část platu a bude vynechávat pět zápasů v extralize.

Rozhodnutí předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka bude mít pro některé hráče důsledky ve formě finančního postihu. Osmadvacetiletý německý hokejista si svým nedovoleným zákrokem v jednom z utkání vysloužil trest na pět minut a zákaz startu v dalších zápasech. Navíc byl potrestán za nedovolený zásah do hlavy nebo krku, což mu přinese zákaz startu v dalších zápasech.

Během utkání hráč zasáhl soupeře do hlavy, který následně ležel na ledě a musel být odnesen s pomocí spoluhráčů. Nicméně ve třetí části se vrátil do hry a dokonce přispěl k vítěznému gólu svého týmu. Přesto se nemohl vyhnout trestu, který mu předseda disciplinární komise udělil.

Tato situace není poprvé, kdy se hráč dostal do problémů kvůli nedovolenému zákroku do hlavy nebo krku. V minulém utkání proti Spartě v Plzni se však podle šéfa disciplinárky Ujčíka nedopustil takového provinění a disciplinární řízení bylo zastaveno. Tentokrát však hráč musí vynechat několik zápasů a do sestavy se může vrátit až 17. ledna.

Další hráči, kteří byli potrestáni za nedovolený zákrok do hlavy nebo krku, jsou obránce Hradce Králové Jank a útočník Vítkovic Krieger. Oba hráči dostali trest na pět utkání. Kromě toho budou muset někteří hráči přijít o deset procent ze své měsíční mzdy kvůli nafilmovanému pádu.

Tato rozhodnutí disciplinární komise mají za cíl potrestat hráče za nedovolené zákroky a zlepšit fair play ve hře. Je důležité, aby hráči respektovali pravidla a chránili své soupeře před zraněním.