Plíšková porazila Ósakaovou ve hvězdném souboji, postupují také Nosková a Bouzková.

Plíšková porazila Ósakaovou ve hvězdném souboji, postupují také Nosková a Bouzková.

Česká tenistka Markéta Vondroušová se vrátila k tenisu po mateřské pauze vítězstvím nad Němkou Tamarou Korpatschovou. Ovšem hned v dalším kole jí vystavila stopku Karolína Plíšková. Zápas trval dvě a čtvrt hodiny a Vondroušová se radovala z vítězství po obratu. Minulou sezonu musela předčasně ukončit kvůli potížím se zápěstím.

Plíšková, která byla nasazená jako šestnáctka, měla v prvním kole volný los. V dalším kole se bude pokoušet o druhé vítězství v řadě, což se jí naposledy povedlo v dubnu na turnaji ve Stuttgartu. Její soupeřkou bude vítězka souboje mezi třetí nasazenou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska a Camilou Giorgiovou z Itálie.

Další českou tenistkou, která se účastní turnaje, je Kateřina Siniaková. Ve druhém kole turnaje v Brisbane hrála tři sety proti devatenáctileté Noskové. Čtyřicátá hráčka žebříčku WTA zvítězila nad Cirsteaovou za dvě hodiny a 22 minut. Cirsteaová je o čtrnáct pozic výše ve žebříčku.

Na turnaji v Aucklandu se zdržela na kurtu jen 51 minut česká tenistka Marie Bouzková. Během této doby povolila páté nasazené soupeřce pouhý jeden gem.

Dvaadvacetiletá Američanka Amanda Anisimovová se v Brisbane vrátila na kurty poté, co loni v květnu oznámila, že si kvůli syndromu vyhoření a obavám o duševní zdraví dává od tenisu pauzu.