Ósakaová uznala Plíškovou jako prvního kandidáta na zápas roku

Ósakaová uznala Plíškovou jako prvního kandidáta na zápas roku

Návrat hvězdné japonské tenistky Naomi Ósakaové na tenisové kurty po mateřské pauze skončil v Brisbane ve druhém kole. V souboji s Karolínou Plíškovou prohrála po setech 3:6, 7:6, 6:4.

Naomi Ósakaová přiznala, že věděla, že Plíšková bude hrát velmi dobře. Každý zápas s ní je podle ní bitva na tři sety. Přestože v semifinále Australian Open v roce 2019 dokázala Osačová porazit Plíškovou, tentokrát se česká hráčka radovala. Vzájemná bilance mezi nimi se tak posunula na 4:2 pro Plíškovou.

Poslední společný zápas obou hráček se odehrál před čtyřmi lety také v Brisbane. Tehdy zvítězila Plíšková. Turnaj v Brisbane se pro ni stal oblíbeným, když si tam došla pro svůj třetí titul.

Naomi Ósakaová přiznala, že se cítí dobře a i když byl její návrat na kurty kratší než plánovala, užila si skvělý zápas. Pochválila také vynikající servis Karolíny Plíškové, který byl rozhodujím faktorem v utkání. Osačová přiznala, že měla připravenou analýzu Plíškového servisu, ale česká hráčka ji nakonec oklamala.

Karolína Plíšková se po utkání radovala z návratu na kurty po loňské špatné sezoně. Pochválila svou formu a vyjádřila radost z toho, že je zpět. V osmifinále se utká s Jelenou Ostapenkovou, se kterou má vyrovnanou bilanci 5:5, ale v loňském roce prohrála oba duely.

Zápas mezi Ósakaovou a Plíškovou byl označen serverem Tennis.com za brzkého kandidáta na zápas roku. Statistiky ukázaly, že obě hráčky nastřílely 201 bodů a udělaly jen 36 nevynucených chyb.

Naomi Ósakaová se vrátí na kurty na Australian Open, kde zvítězila již dvakrát, v letech 2019 a 2021.