Pavel Nedvěd se rozhodl nepřijmout nabídku na pozici manažera reprezentace. Po dlouhých letech strávených v zahraničí váhá, zda by mohl přinést prospěch České republice.

Pavel Nedvěd se rozhodl nepřijmout nabídku na pozici manažera reprezentace. Po dlouhých letech strávených v zahraničí váhá, zda by mohl přinést prospěch České republice.

Pavel Nedvěd, bývalý kapitán národního mužstva a držitel Zlatého míče z roku 2003, se po mnoha letech strávených mimo republiku rozmýšlí, zda by v této chvíli mohl českému fotbalu pomoci. Tuto informaci sdělil ve vyjádření zaslaném ČTK.

Nedvěd obdržel nabídku stát se manažerem reprezentace od předsedy FAČR Petra Fouska a člena výkonného výboru Adolfa Šádka. Vedení asociace momentálně vybírá nového trenéra a manažera národního týmu poté, co se v listopadu po konci kvalifikace rozhodl nepokračovat kouč Jaroslav Šilhavý.

Náhradníkem Šilhavého by měl být znám ve čtvrtek po poledni po mimořádném zasedání výkonného výboru. S největší pravděpodobností se do této role stane Ivan Hašek.

Pavel Nedvěd je jedním z nejúspěšnějších českých fotbalistů v historii. Během své kariéry hrál za italský klub Juventus Turín, se kterým získal mnoho titulů v lize Serie A. Také reprezentoval Českou republiku na několika mezinárodních turnajích, včetně Mistrovství Evropy a Světového poháru.

Po ukončení hráčské kariéry se Nedvěd angažoval v různých funkcích ve fotbalovém světě. V současnosti působí jako viceprezident Juventusu Turín. Jeho zkušenosti a odbornost by mohly být cenným přínosem pro český fotbal, pokud by se rozhodl přijmout nabídku stát se manažerem reprezentace.

Nicméně, Nedvěd ve svém vyjádření naznačil, že ještě váhá a nechce se předbíhat. Je možné, že se rozhodne zůstat v současné pozici a nadále působit v Itálii. Český fotbalový svaz tak bude muset počkat na jeho konečné rozhodnutí.

V každém případě je jasné, že vedení asociace hledá silného a zkušeného manažera, který by dokázal vést českou reprezentaci k dalším úspěchům. Doufejme, že se brzy dozvíme, kdo se stane novým trenérem a manažerem národního týmu a jaký bude další vývoj českého fotbalu.