Soutěž mezi Brendou a Cocem: Pozoruhodný duel mezi Českem a Amerikou

Soutěž mezi Brendou a Cocem: Pozoruhodný duel mezi Českem a Amerikou

Brenda Fruhvirtova, jedna z největších talentů světového ženského tenisu, se přesunula z nižší kategorie ITF do první ligy WTA. Tento přesun vyvolal mnoho otázek, protože v posledních letech dominovala v kategorii ITF a sbírala jeden titul za druhým.

V minulém roce se Fruhvirtova zúčastnila několika turnajů na okruhu WTA, včetně Australian Open a Roland Garros, ale vždy prohrála proti zkušenějším soupeřkám. Její první výhru na elitním okruhu si připsala teprve nedávno v Aucklandu, kde prošla snadno kvalifikací a vyhrála i první kolo proti ruské hráčce Anny Blinkovové, která se nacházela na 48. místě světového žebříčku.

Tato výhra byla pro Fruhvirtovou velmi cenná, protože poprvé porazila hráčku z první stovky světového žebříčku a zároveň získala první triumf nad hráčkou z top 50. Její další souboj s mladší sestrou ze sourozeneckého páru Pražských sester, Coco Gauffovou, nyní upoutá nadstandardní pozornost tenisového světa.

Gauffová je americká hráčka, která se již ve svých patnácti letech dostala na špičku světového žebříčku. Je nasazenou jedničkou a obhájkyní loňského aucklandského titulu. V minulé sezoně dosáhla na svůj první grandslamový titul a vystoupala až na pozici světové trojky.

Podle sázkových kanceláří je Gauffová jasnou favoritkou tohoto souboje, s kurzy se pohybujícími kolem 1,06-1,08 na její výhru. Fruhvirtová bude muset hrát agresivně, aby dokázala čelit rychlosti své slavné soupeřky.

Gauffová se v minulé sezoně pod vedením trenéra Brada Gilberta výrazně zlepšila ve svém forhendu, který dříve považovaly její soupeřky za slabinu. Díky rychlosti svých úderů a schopnosti zabránit soupeřkám v tvorbě hry se stala velmi nebezpečnou hráčkou.

I letos patří Gauffová mezi největší kandidátky na velké tituly. Její jasný průběh duelu proti mladé Češce předpovídají i odborníci na portálu Sportskeeda.

Fruhvirtová proti Blinkovové uspěla jen ve 40 procentech míčů následujících po jejím druhém podání, zatímco Gauffová vyhrála 72 procent míčů po svém prvním servisu a 81 procent bodů po druhém podání soupeřky.

I přes to, že Fruhvirtová nemá co ztratit, je pravděpodobné, že Gauffová bude mít navrch díky své fyzické síle a rychlosti na kurtu.

Momentálně se Fruhvirtová nachází na 109. pozici žebříčku a je jisté, že