„Problém s mnoha muži, ale absence přítele: Koviničová diskutuje o výzvách tenisu“

„Problém s mnoha muži, ale absence přítele: Koviničová diskutuje o výzvách tenisu“

Devětadvacetiletá černohorská tenistka Danka Kovinić se ve svém nedávném rozhovoru pro televizi TV E Montenegro otevřeně vyjádřila o tom, jak tenisový svět ovlivňuje její osobní život. Kovinić, která byla úspěšnou juniorkou a dosáhla první světové pětky mezi dívkami, se během svých deseti let na okruhu WTA dostala pouze do první padesátky, což bylo způsobeno častými zraněními.

V současné době se Kovinić potýká s bolestmi zad a přiznává, že pro ni osobní život začíná být prioritou před profesionální kariérou. Raději si vyrazí na oslavu s přáteli než jde do posilovny. Přiznává, že toto uvolnění jí často pomáhá více než samotný trénink.

Na jaře loňského roku procházela Kovinić největší krizí, kdy prohrála pět zápasů v řadě, padala v žebříčku a byla blízko ukončení kariéry. Nyní se nachází až v polovině druhé stovky žebříčku. Přiznává, že matce řekla, že se jí fyzicky nelíbí stav jejího tenisu. Nikdy nebyla fyzicky fit, aby mohla hrát na sto procent a překonávání bolesti ji unavovalo, zejména když výsledky nepřicházely.

Nicméně Kovinić se dokázala vzpamatovat a vyhrála ITF turnaj v Portugalsku, což jí dodalo energii na dohru sezóny alespoň k poslednímu grandslamu. Dokud se neuzdraví zpětové zranění, má dostatek času na zvážení své tenisové budoucnosti. Letos oslaví již 30. narozeniny, biologické hodiny tikají, ale stále nemá přítele.

Kovinić si stěžuje, že muži se bojí, že by měli vysoké standardy, pokud by chodili s tenisovou hvězdou. Mají strach, že by ji museli vozit drahými auty a chodit s ní do luxusních restaurací. Kovinić však tvrdí, že je normální holka a stačilo by jí rande na lavičce v parku.

Je jisté, že zatím bude mít dostatek času na osobní život, protože se v nejbližší době neplánuje vrátit na tenisový okruh a vynechá i první grandslam sezony, Australian Open.