Nadalovi se nepodařilo zvládnout čtvrtfinále, i přestože měl tři mečboly. Thompson ho zastavil při návratu.

Nadalovi se nepodařilo zvládnout čtvrtfinále, i přestože měl tři mečboly. Thompson ho zastavil při návratu.

Španělský tenista Rafael Nadal nedávno zaznamenal svůj 22. grandslamový titul, i přestože v posledním roce nehrál kvůli operaci kyčle. V dramatickém zápase na Australian Open si Nadal vybojoval první set za 77 minut a ve druhém setu měl dokonce mečbol. Bohužel však nevyužil tuto šanci, stejně jako další dvě v tie-breaku.

Ve druhém setu Nadal nakonec prohrál a ve čtvrté hře třetí sady přišel dokonce o svůj servis. Jeho soupeř, australský tenista Jordan Thompson, tuto příležitost nezmeškal. Po téměř třech a půl hodinách hry porazil sedmatřicetiletého Nadala, který si na konci zápasu vyžádal pomoc fyzioterapeuta.

Thompson po vítězství prohlásil na webu ATP: „Byl jsem úplně vyčerpán, že jsem odvrátil mečboly. Nemůžu být šťastnější. Porazil jsem doma v Brisbane Rafu a myslím si, že jsem i v prvním semifinále na tvrdém povrchu.“

Toto vítězství je pro Thompsona velkým úspěchem, protože porazit takovou tenisovou legendu jako je Rafael Nadal není jednoduché. Doufejme, že se mu podaří v dalších zápasech udržet svou výkonnost a překonat další překážky na cestě za úspěchem.