Češi zaznamenali neuvěřitelný obrat, přidali čtyři góly za pouhých padesát vteřin a získali bronz.

Češi zaznamenali neuvěřitelný obrat, přidali čtyři góly za pouhých padesát vteřin a získali bronz.

Česká hokejová reprezentace do 20 let získala bronzovou medaili na Mistrovství světa v Goteborgu. V zápase o třetí místo porazila Finsko poměrem 8:5. Klíčovou roli v tomto utkání sehrál útočník Ondřej Becher, který zaznamenal hattrick a přidal dvě asistence. Díky jeho výkonu se český tým dokázal vrátit z nepříznivého stavu 3:5 a v závěru zápasu otočil skóre na 8:5.

První branku utkání vstřelil obránce Tomáš Hamara v čase 58:19. Poté dvakrát skóroval trenérem Patrikem Augustou vybraný hráč během power play soupeře do prázdné branky. Dalšími střelci českého týmu byli kapitán Jiří Kulich, který si připsal dvě branky a dvě asistence, a útočník Štěpán Rymon.

Loňský tým českých mladíků do 20 let se probojoval až do finále a vybojoval první medaili po 18 letech. Letošní bronzová medaile je dalším úspěchem českého mládežnického hokeje a potvrzuje kvalitu a talent mladých českých hráčů.

Podrobnosti o utkání a průběhu turnaje jsou momentálně připravovány. Česká reprezentace se může pyšnit skvělým výkonem a úspěchem na Mistrovství světa do 20 let v Goteborgu.