Zacha vybídl Pastrňáka k parádnímu gólu při české spolupráci.

Zacha vybídl Pastrňáka k parádnímu gólu při české spolupráci.

V zápase mezi týmy Tampa Bay Lightning a Boston Bruins se Tampa dostala do rychlého vedení, ale zbytek zápasu patřil domácím hráčům. Brayden Point otevřel skóre zápasu již po 21 vteřinách hry, ale Trent Frederic a Charlie McAvoy rychle odpověděli a vyrovnali. Ve druhé třetině se oba týmy prosadily dvakrát.

V 29. minutě zvýšil David Pastrňák na 4:2 pro Bruins. Zacha vyslal českého kanonýra do samostatného úniku, který povedeně proměnil a zaznamenal svůj 24. gól v této sezóně.

Point v závěru druhé třetiny snížil na 3:4 a zdramatizoval zápas, ale Bruins v poslední třetině přidali tři branky a zvítězili 7:3. Pátý gól Bruins připravil Pastrňák, který si připsal 55. kanadský bod v této sezóně a udržel si čtvrtou příčku v bodování ligy. Mezi střelci je český reprezentant pátý.

Filip Hronek, nejproduktivnější český obránce v NHL, připsal asistenci při výhře Vancouveru nad New Jersey 6:4. Hronek tak překročil hranici třiceti bodů. I přes bodovou odmlku patří hradecký rodák mezi deset nejproduktivnějších obránců v lize.

V dalších zápasech NHL zvítězili Philadelphia nad Calgary 3:2, Florida nad Colorado 8:4, Montreal nad NY Rangers 4:3 po samostatných nájezdech, Carolina podlehla St. Louis 1:2 po samostatných nájezdech, Columbus prohrál s Minnesotou 3:4 v prodloužení, San Jose podlehl Torontu 1:4, Dallas prohrál s Nashvillem 3:4, Pittsburgh podlehl Buffalu 1:3, Edmonton porazil Ottawu 3:1 a Vegas porazilo NY Islanders 5:2.