Fruhvirtová a Krejčíková ukončily své účasti v prvním kole v Hobartu

Fruhvirtová a Krejčíková ukončily své účasti v prvním kole v Hobartu

České tenistky se představily na dvou různých turnajích v Austrálii. Ve městě Adelaide se konal tenisový turnaj pro ženy s dotací 922 573 dolarů. V prvním kole se střetly Barbora Krejčíková a Anna Kalinská z Ruska. Krejčíková, která byla čtvrtou nasazenou hráčkou, bojovala a odvrátila dva mečboly, ale nakonec prohrála 5:7, 6:3 a 5:7. Pro Krejčíkovou to byla druhá porážka v kariéře proti Kalinské. Předloni v Guadalajaře prohrála s ruskou hráčkou ve dvou setech.

Další českou tenistkou na turnaji v Adelaide je Markéta Vondroušová, která se představí v prvním kole proti Aljaksandře Sasnovičové z Běloruska. Český souboj se uskuteční mezi Karolínou Plíškovou a Kateřinou Siniakovou.

V Hobartu se konal další tenisový turnaj pro ženy s dotací 267 082 dolarů. Z českých tenistek se zde představila Linda Fruhvirtová, která se dostala do hlavní soutěže jako tzv. lucky loser po neúspěchu ve finále kvalifikace. Stejně jako minulý týden v Aucklandu však skončila už v prvním kole, když podlehla Rusce 6:3, 5:7 a 6:3. Další českou tenistkou v Hobartu je Marie Bouzková, která se střetne s Viktorijou Golubicovou ze Švýcarska. Bohužel, Linda Nosková se musela turnaje kvůli zranění levé kyčle odhlásit.

V Adelaide se také hrála čtyřhra, kde český pár Kateřina Siniaková a Aljaksandra Sasnovičová se utkal s kanadsko-novozélandskou dvojicí Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová. Česko-běloruský pár zvítězil 6:4, 2:6 a 10:8.

Oba turnaje v Adelaide a Hobartu se hrají na tvrdém povrchu.