Možnosti skoků na lyžích na Maracaná nebo v Dubaji jsou rozmanité, tvrdí šéf.

Možnosti skoků na lyžích na Maracaná nebo v Dubaji jsou rozmanité, tvrdí šéf.

Skoky na lyžích jsou jednou z nejoblíbenějších zimních sportů, které přitahují tisíce fanoušků po celém světě. Nicméně, s klimatickými změnami se musíme začít zabývat otázkou, jak udržet tuto sportovní disciplínu životaschopnou a jak ji dostat na nové trhy.

Jedním z možných řešení je mobilní zařízení pro skoky na lyžích. Tato myšlenka byla představena italským skokanem Sebastianem Pertilem, který navrhuje postavit mobilní můstek na různých místech po celém světě. Například by se mohl postavit v Riu na Maracanã a nabídnout tam skokanskou show. Pertile vidí potenciál v tom, že skoky na lyžích nejsou spojeny pouze se zimou, ale mohou se konat i na umělých površích nebo hybridních modelech.

Příkladem takové změny je minulá sezona Světového poháru, která začala ve Wisle na můstku s ledovou stopou s dopadem na umělou hmotu. Tato inovace ukazuje, že skoky na lyžích se mohou přizpůsobit novým podmínkám a prostředím.

Pertile však nezůstává jen u těchto nápadů. V jeho vizi je i možnost postavit můstek v hale, například v Dubaji, pokud by se našel investor. Jeho cílem je mobilní zařízení s velikostí můstku 150 metrů, které by umožnilo konání skoků na lyžích kdekoliv na světě.

Tato myšlenka je zatím ve fázi úvah a konkrétní plány nejsou ještě na stole. Nicméně, Pertile považuje tuto fázi za zajímavou a vyzývá k otevřenosti vůči novým nápadům a inovacím.

Skoky na lyžích jsou jednou z nejatraktivnějších disciplín zimního sportu a je důležité najít způsoby, jak je udržet životaschopné i v době klimatických změn. Mobilní zařízení pro skoky na lyžích by mohlo být jedním z řešení, které by umožnilo konání skoků na různých místech po celém světě. Je třeba podporovat inovace a hledat nové trhy pro tento fascinující sport.