Menšík překvapuje tenisový svět tvrdým útokem na první stovku v nové sezoně.

Menšík překvapuje tenisový svět tvrdým útokem na první stovku v nové sezoně.

Prostějovský tenista Jan Menšík začal novou sezónu jako nejvýše postavený hráč do 19 let na okruhu. Jeho cílem je v roce 2024 dosáhnout první stovky žebříčku a již v prvním týdnu ukázal, že to myslí vážně. Na challengeru v australském hlavním městě se probojoval až do finále, kde podlehl Němci Dominiku Koepferovi.

Menšík zaujal odborníky již na loňském US Open, kde se dostal do třetího kola grandslamu. Jeho klidný a agresivní styl hry překvapil a dokázal se prosadit i ve zdánlivě beznadějných situacích. Sám Menšík popisuje svůj styl jako výhodu díky své výšce, silnému servisu a agresivitě.

I přes prohru ve finále byl spokojený se svým výkonem a považuje ho za skvělý start do sezóny. Nyní se připravuje na kvalifikaci Australian Open, kde je jedním ze zajímavých talentů. V prvním kole se utká s americkým tenistou Brandonem Nakashimou, kterého nedávno porazil v semifinále turnaje v Canbeře.

Menšík se díky svým výkonům opět posunul v žebříčku a momentálně se nachází na 144. místě. Ať už dopadne jeho australské snažení jakkoli, je jisté, že se blíží k dosažení svého cíle a stává se jedním z nejvýraznějších talentů v tenisovém světě.