Siniaková ztratila v souboji českých tenistek Plíškové tři gemy po úvodním startu

Siniaková ztratila v souboji českých tenistek Plíškové tři gemy po úvodním startu

Tenisový turnaj v Adelaide přinesl zajímavé výsledky. V prvním kole se utkaly dvě české tenistky, Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková. Plíšková začala velmi dobře a rychle si podržela vlastní servis. Navíc, vzápětí brejkla Siniakovou a zdálo se, že má zápas pod kontrolou.

Nicméně, Siniaková se nevzdala a začala hrát velmi dobře. S deseti uhranými gemy v řadě dokázala zápas otočit ve svůj prospěch. Plíšková se sice snažila vrátit do hry, ale Siniaková byla velmi silná a uhrála jediný gem až do konce zápasu.

Pro Siniakovou to bylo poprvé, kdy porazila Plíškovou. Předchozí dva duely ovládla Plíšková, která byla bývalou světovou jedničkou. Siniaková se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a vůbec neztratila set ani ve třetím utkání na turnaji. V druhém kole se střetne s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Další česká tenistka, Markéta Vondroušová, měla být třetí nasazenou hráčkou v Adelaide. Bohužel, kvůli zraněné kyčli se musela pořadatelům omluvit a nezúčastní se turnaje. Před úvodním grandslamem sezony tak má Vondroušová na kontě jednu porážku a jednu výhru z United Cupu.

Další česká tenistka, Marie Bouzková, se zatím daří. V prvním kole turnaje v Hobartu porazila Viktoriji Golubicovou 6:2 a 6:4. Bouzková je pátou nasazenou hráčkou a splnila tak roli favoritky. V druhém kole se střetne s Julií Putincevovou z Kazachstánu, která také postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace.

Tenisový fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a doufat, že české tenistky budou pokračovat ve svých úspěších.