Mladé české tenistky excelují v kvalifikaci Australian Open, postupují Bejlková i Fruhvirtová.

Mladé české tenistky excelují v kvalifikaci Australian Open, postupují Bejlková i Fruhvirtová.

Šestnáctiletá Fruhvirtová porazila domácí Petru Huleovou v prvním kole kvalifikace na Australian Open. Fruhvirtová rozhodla první sadu brejkem na 4:3 a i přes to, že nevyužila dva setboly, ukončila zápas vlastním servisem. Ve druhém setu začala dvěma brejky a vedením 3:0. I když dvakrát ztratila servis, proměnila třetí mečbol po hodině a devatenácti minutách.

Její další soupeřkou bude devatenáctiletá Talia Gibsonová, která je 229. hráčkou žebříčku WTA. Fruhvirtová se momentálně nachází na 110. příčce.

Sedmnáctiletá Bejlek porazila Japonku Himeno Sakacumeovou za hodinu a šest minut. V první sadě vedla rychle 5:1, pak sice ztratila servis, ale set dohrála bez problémů. Ve druhém setu Japonka získala první gem, ale Bejlek kontrovala šesti hrami v řadě a postoupila do dalšího kola.

Její další soupeřkou bude třicetiletá Ankita Rainaová z Indie, která je 223. hráčkou žebříčku. Bejlek je o sto míst výše.

Kolář podlehl Belgičanovi Zizou Bergsovi jasně 2:6, 2:6 za hodinu a minutu. V obou setech dvakrát ztratil servis a ani jednou neprolomil podání soupeře. Za celý zápas si vypracoval jen dva brejkboly.

Kvalifikace na Australian Open v Melbourne pokračuje.