Jezdec „Rocky“ Podmol trpí ztrátou zraku na jedno oko, ale je rád, že nemá žádné zlomeniny.

Jezdec „Rocky“ Podmol trpí ztrátou zraku na jedno oko, ale je rád, že nemá žádné zlomeniny.

Český jezdec Petr Podmol se stal nedávno obětí havárie během závodu. Při jízdě na motocyklu narazil do kamene a těžce dopadl hlavou. Přestože mu byl nabídnut převoz do nemocnice, odmítl ho a lékaři mu poskytli první pomoc přímo na místě. Podmol je známý svou odvahou a tvrdohlavostí, a tak se rozhodl pokračovat v závodě.

Při příjezdu do cíle čtvrté etapy závodu dostal Podmol překvapení od ředitele závodu Davida Castery. Byl oceněn za svou odvahu speciální soškou beduína, kterou dostávají pouze skuteční hrdinové rallye. Tato krátká radostná chvilka však byla rychle přerušena, protože Podmol musel věnovat čas opravě svého motocyklu. Nakonec dokončil práce těsně před 22. hodinou.

Podmol je momentálně na sedmém místě v kategorii jezdců bez asistence. Přestože je to pro něj důležité, ještě důležitější je, že si neporušil ruku při pádu do kamene. Po vyšetření v nemocnici se zjistilo, že nemá žádné zlomeniny, pouze namožené vazy. I přes bolest je rád, že se vyhnul vážnějším zraněním.

Podmol se nyní připravuje na další etapu závodu, která bude náročná. Přestože je unavený, je odhodlaný pokračovat a bojovat o co nejlepší umístění.