Macík vyhrál pátou etapu Dakaru a momentálně se drží druhého místa před Lopraisem.

Macík vyhrál pátou etapu Dakaru a momentálně se drží druhého místa před Lopraisem.

Martin Macík mladší vyhrál dnešní dakarskou etapu a v celkovém pořadí vystřídal na druhé pozici Aleše Lopraise, který se nevešel do top 10 denního pořadí. Pilot Iveca o minutu a 52 sekund porazil Nizozemce Mitchela van den Brinka (Iveco).

Lídr kategorie, další nizozemský jezdec Janus van Kasteren s dalším Ivecem, byl dnes sedmý. Macík na něj v průběžném žebříčku ztrácí 21 a půl minuty. Loprais zaostává za lídrem o 26 sekund.

Jaroslav Valtr s Tatrou byl v etapě desátý a klesl na šestou pozici.

Martin Prokop se v elitní kategorii automobilů Ultimate opět o pozici posunul kupředu. Osmé místo v etapě jezdci ve Fordu přineslo celkové dvanáctou pozici, od top 10 ho dělí necelých 18 minut.

Celkově stále vede saúdskoarabský jezdec Jazíd Rádžhí v Toyotě, na druhé místo se už posunul Násir Attíja s vozem Prodrive, který ovládl dnešní měřený test.

Český motocyklista Martin Michek obsadil v dnešní etapě 16. místo a vypadl z top 10. Jezdci týmu Orion – Moto Racing Group patří 11. pozice.

Do vedení se vrátil Ross Branch z Botswany na stroji Hero, který byl dnes druhý za Pablem Quintanillou z továrního týmu Honda. Dosavadní lídr Jose Ignacio Cornejo z Chile s další Hondou ztrácí ve vyrovnaném souboji korunu nejlepšího motorkáře Dakaru na Branche 74 sekund.