Kanaďanská hvězda čelí obvinění z údajného znásilnění americké trenérky po večírku

Kanaďanská hvězda čelí obvinění z údajného znásilnění americké trenérky po večírku

Krasobruslaři Soerensen a Fournierová Beaudryová se nezúčastní národního šampionátu kvůli vyšetřování Soerensena kanadským úřadem pro integritu sportu (OSIC). Tuto informaci zveřejnil minulý týden deník USA Today. Podle nejmenované americké trenérky a bývalé krasobruslařky Soerensen v roce 2012 znásilnil. Soerensen na tyto obvinění reagoval na svém Instagramu, kde napsal, že se brání a hájí svou pověst.

Soerensen a Fournierová Beaudryová se rozhodli neúčastnit národního šampionátu v Calgary, protože cítili, že by jejich účast byla rušivá. Soerensen však uvedl, že nadále plně spolupracuje s OSIC. Pár se nedávno umístil na pátém místě ve finále Grand Prix v Pekingu a devátém místě na olympijských hrách v roce 2022. Na předchozím mistrovství světa skončili na pátém místě.

Vyšetřování Soerensena je vážnou záležitostí, která může mít vliv na jeho kariéru a pověst. Je důležité, aby bylo vyšetřování provedeno důkladně a spravedlivě, aby se zjistila pravda a případně přijaly vhodné opatření. Krasobruslení je sport, který vyžaduje nejen fyzickou přípravu, ale také důvěru a respekt mezi partnery. Je důležité, aby se všichni sportovci cítili v bezpečí a aby byly případné nevhodné chování řádně řešeno.

Budeme sledovat další vývoj této záležitosti a informovat o případných nových informacích.